Efes Meryem Ana Evi’nde 15 Ağustos 2023 tarihinde Meryem’in Göğe Yükseliş Bayramı kutlandı.

Her yıl geleneksel hale gelen Meryem’in Göğe Yükseliş Bayramı bu yıl da görkemli bir şekilde Efes Meryem Ana Evi’nde kutlandı. Ayin, İtalya Milano Başepiskoposu Monsenyör Mario Delpini başkanlığında yönetildi ve İzmir Başepiskoposu Monsenyör Martin ile Keldani Diyarbakır Emeritus (Emekli) Başepiskoposu Monsenyör Ramzi Garmou törene eşlik ettiler. Milano Başepiskoposu’nun yoldaşı Don Maurizio Zago, İzmir Anglikan Kilisesi’nden Peder James Buxton, İzmir’de farklı kiliselerden ve Antalya’dan rahipler de ayine katıldılar. Ayrıca Meryem Ana Evi Derneği’nin Başkanı Noel Micaleff de kutlamada yer aldı.

Çeşitli ülkelerden ayin için gelen ve bu özel günde Efes’te olmak isteyen birçok Hristiyan, duygusal anlar yaşadı. Meryem Ana için gelen çok sayıda Müslüman ziyaretçi de Meryem Ana Evi’ni gezerek, mum yakıp dua etti.

Ayin sonunda Monsenyör Martin Kmetec teşekkür mesajında, öncelikle ziyareti için Milano Başepiskoposu’na derin şükranlarını sundu. “Dante’ye göre, “yaratılan en alçakgönüllü ve en yücesi” olan ve cennete alınan Meryem Ana’yı birlikte kutlama fırsatı bulduk; kardeş kiliselerimizi birleştiren odur, tüm kilisenin annesi odur. Bu inançla, bize ve tüm insanlık için Kurtuluş armağanı için Rab’be şükrediyoruz.” dedi. Ardından Mons. Ramzi Garmou’ya “ Buradaki varlığınız için teşekkür ediyorum, Rab’bin sizin aracılığınızla kiliseniz için, her türden acı ve denemelerle denenen sadıklarınız için çalışmaya devam edeceğini umuyorum” dedi.