Olağan Devre XIII. Çarşamba

RESPONSORİUM           

¥   Çocuğu için hangi iyi şeylerin gerekli olduğunu öğrenmek isteyen kişi, sormak, aramak ve kapıyı çalmak için bize gelsin, * İnandığımız en gerçek şey, en büyük ümidimiz olan, en derin şekilde arzuladığımız şey, cömertlikle bize verilecek. 

¶  Zayıflığımızda, iniltilerimizle, sözlerden fazlasını, gözyaşlarımızla kelimelerden fazlasını alacağız.  

* İnandığımız en gerçek şey, en büyük ümidimiz olan, en derin şekilde arzuladığımız şey, cömertlikle bize verilecek.

Olağan Devre XIII. Salı

Jesus lulls a storm - Mark 4:35-41 (Cameroon, 1973)

RESPONSORİUM                                                                                Fil. 2,2.3-4; 1. Se.5,14.15                                     ¥ Böylece Mesih’ten gelen bir cesaret, sevgiden doğan bir teselli ve Ruh’la bir paydaşlık varsa, yürekten bir sevgi ve sevecenlik varsa, aynı düşüncede,

Sevgide, ruhta ve amaçta birleşerek sevincimi tamamlayın* Yalnız kendi yararınızı değil, başkalarının yararını da gözetin.

¶  Yüreksizleri cesaretlendirin, güçsüzlere destek olun, herkese karşı sabırlı olun. Birbiriniz ve bütün insanlar için her zaman iyiliği amaç edinin. * Yalnız kendi yararınızı değil, başkalarının yararını da gözetin.

Olağan Devre XV. Pazartesi

RESPONSORİUM                               Yşa. 44,3.4;Yu. 4,14                                            

¥   Susamış toprağı sulayacak,  Kurumuş toprakta dereler akıtacağım. * Çocuklarının üzerine Ruhum’u dökeceğim, akarsu kıyısında otlar arasında yükselen kavaklar gibi boy atacaklar.

¶  Benim vereceğim sudan içen sonsuza dek susamaz. Benim vereceğim su, içende sonsuz yaşam için fışkıran bir pınar olacak. * Çocuklarının üzerine Ruhum’u dökeceğim, akarsu kıyısında otlar arasında yükselen kavaklar gibi boy atacaklar.

Olağan Devre XIII. Pazartesi

RESPONSORİUM Yu. 10,27-28; Hez. 34,15                                                                                

¥  Koyunlarım sesimi işitir. Ben onları tanırım, onlar da beni izler. * Onlar asla mahvol-mayacaklar. Onları hiç kimse elimden kapamaz. 

¶ Ben kendim koyunlarımı güdeceğim, onları kendim yatıracağım.* Onlar asla mahvolma-yacaklar. Onları hiç kimse elimden kapamaz.