Monsenyör Antuan ILGIT’ın Resamet Töreni 25.11.2023 tarihinde yapıldı.

Papa Francisco Hazretleri tarafından Anadolu Havarisel Vekilliği Genel Vekili görevini yürütürken, adı geçen Havarisel Vekilliğin Yardımcı Episkoposu ve Tubernuca Titüler Episkoposu olarak atanan Cizvit Cemaati mensubu ANTUAN ILGIT, 25 Kasım 2023 tarihinde İstanbul Sent Antuan Bazilikası’nda yapılan görkemli ayinle episkoposluk görevi için takdis edildi.

“Papa Hazretleri Francesco’ya derinden müteşekkirim. Bu evladına itimat etti ve onu Episkopos olarak seçti. Babası tarafından sevilen her oğulun derin hürmetiyle bu güvene layık olmaya çalışacağım. Bu toprakların deyişiyle: “Allah utandırmasın!”

“1993 senesinde Karaköy’de bir şirkette staj yaparken, annemin ağır rahatsızlığı, babamın zayıflıkları sebebiyle düşünceli bir halde İstiklal Caddesinde yürürken, bu Kiliseyi gördüm, içeri girdim, ve o anda sessizlik içinde olan bu Kilisede kendimi o sessizliğin verdiği huşuya kaptırarak uzun süre bekledim. Ve o günden itibaren, yani 21 yaşındayken Mesih İsa’nın ardından giderek başladığım yürüyüş bütün inişleri ve çıkışlarıyla, kolaylıkları ve zorluklarıyla, tam 30 yıl sonra beni tekrar bu Kiliseye ilk Türk asıllı Latin Katolik Episkopos olarak getirdi. Rabbimiz Mesih İsa’ya hamdolsun, annesi Kutsal Meryem’e ve ismini gururla ve şefkatle taşıdığım Padovalı Aziz Antuan’a da şükürler olsun.

Photos: Nathalie Ritzmann

Olağan Devre XXXIV. Pazartesi

RESPONSORİUM                                                                                                                   Bkz. Gal. 6, 9-10.7                                           

¥  İyilik yapmaktan usanmayalım. Gevşemezsek mevsiminde biçeriz *  fırsatımız varken iyilik yapalım.

¶   İnsan ne ekerse onu biçer. *  fırsatımız varken iyilik yapalım.